directe omgeving

rhijnhaeghe

3x-ruitjes-diap-zwart

Rhijnhaeghe is gelegen op een centraal punt in Bunnik, nabij uitvalswegen en op loopafstand van scholen, het vernieuwde winkelcentrum en de oude dorpskern. Het ligt aan een populair, ruim opgezette bestaande woonwijk, waardoor er veel volwassen groen in de directe omgeving te vinden is. Een rustige buurt met cachet. Mooie, vrijstaande woningen en ruime lanen wisselen elkaar af. Er is in de directe omgeving een mooie mix van oudbouw en nieuwbouw te vinden, welke u ook goed terugziet in het nabijgelegen winkelcentrum. 

Oude dorpskern

Bunnik heeft een pittoreske historische dorpskern met gezellige horecagelegenheden en winkeltjes. Een plek van waaruit u ook mooi kunt wandelen langs het water en zo in het buitengebied bent om te fietsen en genieten van de natuur. Utrecht is op steenworp afstand, maar u waant zich hier echt nog in het dorpse leven van vroeger. Gemoedelijk, rustig, maar toch levendig. Een verademing om bij te komen na een dag hard werken. In Bunnik vindt u tevens Kasteel Cammingha en De Landgoederij, een prachtige horecagelegenheid waar ook een feestje gevierd kan worden. 

Verbindingen

Door zijn ideale ligging is Bunnik een zeer aantrekkelijke woonplaats voor de gehele regio Utrecht. Men woont hier ruim en fraai, rustig en groen, maar op steenworp afstand van de levendige stad en vele bedrijven. Of u nu per trein, bus of auto op weg moet; de ligging van Bunnik is zo goed dat u overal binnen afzienbare tijd bent.

Rhijnauwen en Amelisweerd

De directe omgeving van Bunnik biedt de mooiste afwisselende natuurgebieden van Nederland. Ga genieten van het prachtige Amelisweerd met zijn mooie fiets- en wandelroutes. Of trek de wandelschoenen aan en geniet van de historische monumenten in de omgeving zoals Fort Rhijnauwen en Fort Vechten, beide onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Of geniet van het gebied langs de meanderende Kromme Rijn. Dit kan lopend of varend. Per kano beleeft u de natuur hier van een hele andere kant. Tussendoor even stoppen om met vrienden koffie te drinken bij Theehuis Rhijnauwen. De perfecte plaats om even bij te komen en te genieten van een oase van rust en gezelligheid. Kasteel Cammingha en De Landgoederij zijn tevens de moeite waard om te bezoeken. Deze buitenplaatsen kunnen ook worden gehuurd voor een feest. Bunnik bevind zich in een veelzijdig en interessant landschap waar niemand zich hoeft te vervelen.